Школа в селі Вовковиї Демидівського району на Рівненщині 21 листопада святкуватиме своє перше 50-річчя. Освіта у цьому населеному пункті має глибоке коріння, однак щоразу (і в XІX, і в XX столітті) виникала проблема з наявністю приміщення, яке могло б умістити всіх дітей шкільного віку. 

 


У середині шістдесятих років минулого століття відчинила двері новозбудована школа, яка функціонує й понині (на знімку). Її будівництво тривало сім років. Загалом за піввіковий період школа дала путівку майже двом тисячам випускників. За цією цифрою, звичайно, — глиба знань, житейських уроків, людських доль.


Щастило навчальному закладу й на директорів: від першого світлої пам’яті Миколи Павловича Ходорчука до теперішнього — Валентини Володимирівни Романовської, яка разом із колективом гідно прийняла й утримує естафету славних традицій.


— Школа у Вовковиях нині, як і колись, повна енергії, сподівань, перспектив, — каже її директор Валентина Романовська, — і в навчальному процесі, де задіяно 182 учні та 25 вчителів, і в інших напрямах діяльності.

Учнівський та вчительський колективи нинішнього року активно долучилися до створення парку на честь героїв Небесної Сотні та полеглих бійців АТО. На нашому рахунку ще один закладений парк — плодовий, а також шкілка лісових культур площею п’ятнадцять гектарів. У стадії втілення — новий музей історії села та школи. Не так давно переобладнали кабінет музики. Тепер він із новою музичною апаратурою. Звичайно, хочеться втілити для школи ще більше. Тим паче що в цьому є потреба, як-от у перекритті даху. Сподіваюся, що завтрашній день цьому посприяє.


Про це повідомив наш постійний читач із селища Млинів Рівненської області Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Фото надано автором.