У розслідуванні зухвалого і безжального вбивства трьох інкасаторів ПриватБанку, скоєного 23 жовтня поблизу села Прогрес, нарешті завдяки проведеним експертизам визначено головного підозрюваного. Про це повідомив очільник поліції Чернігівщини полковник Едуард Альохін (на знімку). За його словами, у поле зору поліції відразу потрапило три десятки підозрюваних, щодо яких проводилися слідчі дії. Зрештою, правоохоронці вийшли на працівника банківської установи, колишнього прикордонника, який, побоюючись викриття, зник. Нині тривають оперативно-розшукові заходи зі встановлення його місця перебування.

 


— Один він не зміг би вчинити таке, — повідомив Е. Альохін. — Тому вивчаються і розслідуються інші версії скоєння резонансного злочину.


Полковник повідомив, що 19 листопада головним управлінням Національної поліції в Чернігівській області оголошено розшук 35-річного Олександра Дмитровича Маклюка, який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство трьох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (розбійний напад) Кримінального кодексу України. Його фото оприлюднене.


Нагадуємо, що за версією журналістів та правоохоронців, інкасаторську машину на автомагістралі Київ — Чернігів зупинив колега. Йому не відмовили. У результаті інкасаторів змусили повернути на лісову дорогу під селом Скоринець, де їх вбили і спалили в спецмашині. Лише днями за результатами ДНК встановлено, що це були не підставні трупи, а працівники банку. Днями у Чернігові поховали інкасаторів.

Чернігів.


Фото автора.