Роками потерпали від холоду двісті учнів і вчителі школи в селі Веселе Криворізького району Дніпропетровщини. У кабінетах температура сягала десяти градусів — більшого від старої котельні добитися було неможливо.

 

«Котельня була застаріла, а рахунки за опалення — захмарними, —розповіла директор школи Катерина Панченко. — Щоб зовсім не змерзнути, скорочували перерви, приносили обігрівачі, переносили канікули».


Сьогодні на виділені з обласного бюджету кошти старі газові котельні замінили на три нові, одна з них — резервна. Працюють на альтернативному паливі: використовують пелети, солому й вугілля. На думку фахівців, витрачені на реконструкцію 1,2 мільйона гривень окупляться всього за півтора опалювальні сезони.


Як повідомили «Голос України» в облдержадміністрації, протягом двох років в області буде реконструйовано сімнадцять котелень. Роботи вже почали в Криворізькому, Межівському, Петриківському і Царичанському районах.


«На альтернативне паливо перевели чотири школи й одну лікарню. На це з обласного бюджету виділили понад 7,6 мільйона гривень, — відзначають у відомстві. — На цьому робота не закінчиться. У планах на майбутній рік — ще дванадцять котелень».


Дніпропетровська область.

 


На знімку: нові котельні прості в обслуговуванні.


Фото прес-служби ОДА.