«Прокидається вранці Путін, визирає у вікно: а там усе синьо-жовте. Це — його кошмар!» Саме так організатори конкурсу «Креативна Україна», який цього року проходив під гаслом «Перемогли гітлера — здолаємо й путлера!», прокоментували роботу переможця у номінації «Карикатура» росіянина Віктора Богорада. У конкурсі брали участь патріотично налаштовані митці, і якщо українські художники були переважно «стрімкими й агресивними», то російський карикатурист зміг «холодним поглядом подивитися» на кремлівського наполеона. До речі, Віктор Богорад донедавна працював у виданні «The Moscow Tіmes», однак був звільнений після того, як газета стала пропутінською.

 


Конкурс «Креативна Україна» започатковано у травні цього року з нагоди 70-ліття завершення Другої світової війни та Дня Перемоги над нацизмом у Європі редакцією журналу «Камуфляж» та громадською спілкою «Національна асамблея України». Проводиться він за сприяння Мінкульту та підтримки Міноборони. «Голос України» виступив інформаційним спонсором заходу.


«Основна мета, яку ми ставили перед собою, — згуртувати творчих людей, об’єднавши їх у спільній боротьбі проти путінської агресії. Я вважаю, що цієї мети ми досягли», — заявив Юрій Яременко, шеф-редактор журналу «Камуфляж».


На конкурс надійшло понад 300 творчих доробків із 7 країн, серед яких Естонія, Польща, Люксембург і РФ. Днями у столичному Центральному будинку офіцерів підбивали підсумки творчої перемоги над путлером концертом, нагородженням кращих та виставкою конкурсних робіт художників.


Серед дипломантів у номінації «Карикатура» також і наш колега художник газети «Голос України» Олексій Кустовський. Вітаємо!


Організатори оголосили у розшук переможця у номінації «Поетичний твір», який підписався як Петро Петренко. Підозрюють, що це псевдонім. Мовляв, військовослужбовець передав цикл віршів просто з фронту до Спілки письменників.


Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.