Річний план з видобутку вугілля виконав колектив ДТЕК ШУ «Першотравенське», першим у ДТЕК видавши 3,2 мільйона тонн.

 

Майже чотири тисячі робітників видобувають вугілля чотирма лавами. Дві з них, на шахті «Степова», оснащені сучасною високопродуктивною технікою — чеським комплексом Ostroj і струговою установкою Busaіrus DBT виробництва Німеччини. У двох лавах «Ювілейної» працюють вітчизняні комбайни КА-200 з комплексами КД-80.


«Сьогодні шахтоуправління працює як єдиний механізм, і ми здатні наступного року збільшити обсяг виробництва, — розповів директор шахтоуправління Олександр Гусєв. — При цьому головним завданням для нас залишається гарантування безпеки шахтарської праці».


У квітні шахтоуправління поставило рекорд добового видобутку — 15,1 тисячі тонн вугілля чотирма лавами. 2 листопада колектив «Ювілейної» виконав найвищий план за 45-літню історію шахти — 1 381,1 тисячі тонн.
Рекордні тонни вугілля й метри проходки — це гарантія стабільної роботи теплової генерації України, бездефіцитний бюджет міста Першотравенськ, для якого шахтоуправління є містоутворюючим.


Також виконав річний план і колектив центральної збагачувальної фабрики «Павлоградська», переробивши 4,1 мільйона тонн рядового вугілля. «Виконання плану в нинішніх умовах — справжня перемога, і за нею стоїть титанічна праця колективу», — відзначив директор фабрики Дмитро Голик.


Дніпропетровська область.