Корюківська фабрика технічних паперів змушена тимчасово скоротити кількість працівників, адже скоротилися обсяги виробництва — торгівля з Росією стає утрудненою.

 

Хоча за останні 10 років фабрика й так зменшила залежність від збуту продукції до РФ з 90 до 45 відсотків, але війна забрала і цю частку ринку. Звісно, така втрата болюча для підприємства.


Але Корюківська фабрика технічних паперів шукає інші ринки і перспективним бачить вихід на Іран, з якого знято санкції. Корюківські шпалери проторують дорогу і в інших країнах Азії.


Проте для Чернігівщини є проблема іншого ґатунку. Державна фіскальна служба запланувала забрати з області 11 потужних платників податку. Так, як до цього зробили з чернігівськими пивоварами, прилуцькими тютюнниками. «Укрнафта» також добуває газ на півдні Чернігівщини, висушує колодязі та розбиває дороги, а податки сплачує в Київ.


«Упродовж усього часу роботи корюківська фабрика платила податки в місцеві бюджети, — розповідає голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Проте на наступний рік фіскальна служба планує перевести 11 підприємств, серед яких і Корюківська фабрика технічних паперів, до «Офісу великих платників податків». Ми всіляко протидіятимемо цьому, адже у такому випадку область втратить 145 млн. грн. надходжень».

Чернігівська область.