Як уже повідомляв «Голос України», нині в країні напружена ситуація із захворюванням на грип. Понад два мільйони осіб уже перехворіли, але лікарі очікують пік епідемії на кінець січня — лютий і нагадують, що при виявлених симптомах необхідно звертатися до медзакладів, а не займатися самолікуванням. 
Тим часом в Одесі з 23 грудня 2015 року госпіталізовано з важкими формами грипу й ускладненнями після нього 261 особу. З них 15 померли. Такі дані навів начальник департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Ігор Шпак на засіданні міського штабу із запобігання поширенню ГРВІ й грипу. За його словами, одесити померли від пневмонії, причому в 11 з них причиною захворювання став каліфорнійський грип. Усі хворі звернулися по допомогу занадто пізно.
Переважна більшість померлих — чоловіки віком 35-55 років. Як було вирішено на засіданні штабу, з міського бюджету виділять 3 мільйони гривень на придбання додаткових медикаментів і кисневих концентраторів. Крім того, у лікувально-профілактичних установах Одеси розгорнуто необхідну кількість ліжок для надання допомоги хворим на грип і пневмонію й уведено посилений протиепідемічний режим, повідомляє наш одеський власкор Кирило ВОРОНКОВ.