Закарпаття, розташоване на стику кордонів чотирьох країн Євросоюзу, — привабливий для інвесторів регіон, а керівництво краю зробить усе, щоб інвесторам було комфортно працювати. На цьому наголосили керівники області Геннадій Москаль та Михайло Рівіс під час зустрічі з генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Мирославом Клімою (на знімку).

 


«На Закарпатті безліч площ для інвестицій, великий перелік об’єктів, які будь-який інвестор зможе придбати чи взяти в оренду, — зазначив голова ОДА Геннадій Москаль. — Серед закарпатців — багато висококваліфікованих кадрів, а через вкрай поганий стан економіки виникає надлишок робочої сили».


Під час зустрічі також обговорили можливість проведення чеськими фахівцями на Закарпатті семінару щодо сертифікації продукції тутешніх підприємств для збуту на європейському ринку. Це питання актуальне з огляду на те, що в Україні почала діяти економічна частина Угоди про асоціацію з Євросоюзом — зона вільної торгівлі. Як поінформував почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді, президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар, це буде темою подальших переговорів з торгово-промисловими палатами сусідніх держав, зокрема, чеською.

Закарпатська область.


Фото прес-служби ОДА.