Керівники найпотужніших підприємств Закарпаття, експерти, менеджери та лідери бізнес-об’єднань зібралися на перший форум ініціатив, покликаний започаткувати в регіоні особливу економічну зону.


На переконання ініціаторів проекту область має всі шанси стати найкомфортнішим регіоном для ведення бізнесу та перетворитися на лідера економічного зростання. Для цього необхідно відновити довіру інвесторів, передусім до регіональної влади, стверджують в ОДА, а також створити необхідні умови для розвитку підприємств усіх форм власності.


Голова ОДА Геннадій Москаль озвучив ініціативи, якими прагне покращити інвестиційну привабливість, зробивши п’ять заяв. Зокрема він сказав, що регіональна влада готова будувати принципово нову модель економіки регіону.


— Добиватимусь від Кабінету Міністрів України та Верховної Ради економічного експерименту для Закарпаття. Роботу регіональної влади спрямовую на створення найкращих умов для ведення бізнесу в Україні, — заявив Г. Москаль. — Закарпаття має стати провідним майданчиком для інвестицій та інновацій.


Учасники форуму ухвалили звернення до Президента України виступити із законодавчою ініціативою щодо «Закарпатського економічного експерименту».


Закарпатська область.

 


На знімку: під час роботи форуму ініціатив.


Фото надане прес-службою ОДА.