На Закарпатті придбали житло для 33 сімей загиблих учасників АТО та інвалідів І—ІІ груп. На це з державного бюджету було виділено понад 18 мільйонів гривень. Родину одного із загиблих військовослужбовців забезпечено помешканням за кошти Держприкордонслужби України, сім’ї ще двох скористалися правом на приватизацію службових квартир фонду Міноборони. Про це повідомила начальник відділу департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія Омелянюк.


Загалом станом на початок року учасниками антитерористичної операції є понад чотири тисячі закарпатців, з них понад півтисячі зазнали поранень, 74 загинули, 54 встановлено інвалідність. 2616 мають статус учасника бойових дій і стоять на обліку для призначення пільг та компенсацій. У регіоні складено «соціальні паспорти» родин бійців і визначено їхні потреби.


За рахунок коштів обласного бюджету 70 сімей загиблих учасників АТО отримали по 100 тисяч гривень. Окрім того, військовослужбовцям виплачують матеріальну допомогу, надають кошти на оздоровлення, отримання нової професії тощо.


Закарпатська область.