В Івано-Франківську розпочала роботу нова патрульна поліція. Понад дві сотні патрульних склали присягу на площі перед будівлею ОДА. На урочистості з цієї нагоди до обласного центру Прикарпаття прибула голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Столична гостя запевнила у професійності та чесності нових поліцейських, які служитимуть місту.

 

Очолив новостворене управління активний «майданівець», член Самооборони, лейтенант Дмитро Міхалець, відомий як найвищий поліцейський України (2 метри 6 см), який досі очолював роту поліції Києва. Він розповів, що на вулицях міста працюватиме 22 екіпажі патрульних із 52 осіб, які здійснюватимуть охорону порядку, нагляд за безпекою дорожнього руху та виконуватимуть інші службові завдання. Поліцейський підкреслив, що порушникам «жодних поблажок не буде. Не важливо, чи депутат ти, працівник міліції, СБУ, прокуратури — у нас усі рівні».


Нагадаємо, що у вересні 2015 року заявки на службу подали 5 322 кандидати. У підсумку конкурсний відбір пройшли 212 осіб, а завершили навчання — 208. Івано-Франківськ став 11 українським містом, де запроваджено поліцейський патруль. 6 лютого естафету перейме Херсон.

Івано-Франківська область.