Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні (ОДКЛ) збільшили фінансування. Наболіле питання забезпечення медицини краю обговорювали на засіданні бюджетної комісії облради. 

Нагадаємо, нещодавно заслужений лікар України, педіатр Оксана Манюх повідомила, що через брак коштів дитяча лікарня на межі страйку. Як наслідок — переглянули кошторис та додали грошей на ліки та харчування. На медикаменти ОДКЛ отримає ще 1 млн. 715 тис. грн. замість запланованих 1 млн. 400 тис. А це означає, що медзаклад фінансуватиметься на рівні минулого року. До 1 млн. 494 тис. на харчування діток доплюсували ще 600 тисяч і вийшло навіть більше, ніж торік. Також, за повідомленням директора департаменту фінансів ОДА Галини Карп, в області створено резервний фонд для ліквідації медичних проблем протягом року.
До слова, 2015 року кошторис медицини Прикарпаття становив 742 мільйони гривень. Поточного року його скоротили до 676 мільйонів. Це, за словами завідувача відділення Івано-Франківської ОДКЛ Оксани Манюх, яка виступала перед депутатами, і викликало хвилю обурення, оскільки коштів і того року катастрофічно не вистачало.

Івано-Франківська область.