Юні громадяни — проти війни

На Закарпатті юні громадяни долучилися до міжнародного проекту «Діти за мир в усьому світі». Презентація цього проекту відбудеться у 35 країнах, серед яких — держави Євросоюзу. В Угорщині, Болгарії та Румунії захід уже успішно реалізовано. На черзі — Словаччина і Чехія.

Заступник голови ОДА Олександр Петік та голова облради Михайло Рівіс, а також діти з Ужгорода, Тернополя, Івано-Франківська та Львова спільно виготовили паперових голубів з побажаннями миру Україні та Західній Європі для чеських, словацьких і австрійських ровесників та розмістили їх на величезних банерах у формі мап цих держав.
Згодом у Празі, Братиславі й Відні у присутності посадовців, політиків та представників діаспори українські діти презентують мапу чехам, словакам та австрійцям, повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації.
Вітаючи юних громадян в облдержадміністрації, Олександр Петік наголосив: «За мир треба не тільки боротися, його треба творити. Дуже добре, що цю ініціативу нині проявляє ваше покоління».
Голова облради Михайло Рівіс висловив переконання, що цей проект допоможе об’єднатися всім, хто прагне миру в Україні та світі.
У заході взяла участь і Генконсул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова. А почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк вважає, що проект дасть можливість дітям вивчити європейські цінності і зрозуміти, задля чого їхні батьки обстоюють незалежність та цілісність України.

Ужгород.

 

 

Під час заходу.

Фото надане прес-службою ОДА.