За сприяння керівництва Івано-Франківської ОДА відбувається перенесення об’єктів виробництва ТОВ «Кроно-Україна» зі східної України на терени області. У селищі Брошнів Рожнятівського району днями відбувся запуск першої лінії. Виробничі потужності Брошнівської філії товариства оглянув очільник області Олег Гончарук. Зокрема, посадовець ознайомився з роботою цеху із виготовлення декоративного паперу, який використовується для ламінування при виробництві меблевої продукції. 

 

Він наголосив: влада всіляко підтримуватиме розвиток підприємств лісопереробної галузі, та зазначив, що «ми категорично не сприймаємо вивезення за кордон необробленої деревини. Наша держава не повинна перетворюватися на сировинний придаток сусідніх країн. Ми зобов’язані розвивати власну економіку, збільшувати виробництво кінцевого продукту, зокрема і в частині деревообробки».


У свою чергу генеральний директор підприємства Анджей Зайонц розповів про особливості уже діючого виробництва, перспективи збільшення потужностей та високі екологічні стандарти на підприємстві. За його словами, після першої виробничої лінії, яку перенесли із Харківської області, планують розмістити ще одну. Нині тут задіяно 30 осіб, а при розширенні створюватимуться додаткові робочі місця. Підприємство має сертифікат відповідності, що дає змогу продавати продукцію в усі країни Західної Європи. Загальні інвестиції у відкриття цеху з виготовлення і зберігання декоративного паперу становлять майже 70 мільйонів гривень.

Івано-Франківська область.

 


На знімку (зліва направо): голова ОДА Олег Гончарук оглядає зразки продукції, які демонструє керівник підприємства Анджей Зайонц.


Фото Миколи МАЦЮКА.