Усі медичні заклади Івано-Франківська будуть оснащені касовими апаратами. Таке розпорядження підписав міський голова Руслан Марцінків, щоб унеможливити маніпуляції із благодійними коштами пацієнтів. У центральній міській клінічній лікарні таких апаратів уже п’ять, ще один функціонує в поліклініці № 3.
Досі добровільні пожертви заносилися лише до журналу реєстрації, і чіткого контролю за фінансовими потоками не було. Це викликало чимало нарікань від мешканців міста.
Водночас, навідавшись до лікарні, щоб наочно переконатися, як працює нововведення, міський голова нагадав і медикам, і громадянам, що благодійні внески повинні залишатися добровільними і здійснюватися без будь-якого примусу. Він запевнив, що розпочатий проект незабаром буде поширено на усі лікарняні установи. Окрім цього, їхні керівники зобов’язані звітувати про суми надходжень благодійних внесків на офіційному сайті www.cmkl.іf.ua.
За словами заступника головного лікаря Івано-Франківська Емми Гошовської, тільки за січень 2016 року у міську клінічну лікарню надійшло 115 тисяч гривень благодійних внесків, ще 147 тисяч становили надходження від платних послуг (спецкошти).

Івано-Франківська область.