Компанія «Чернігівгаз» розпочала програму встановлення загальнобудинкових лічильників газу в багатоквартирних будинках, які обладнано лише газовими плитами (на знімку). Це дасть змогу мешканцям оплачувати лише фактично спожитий енергоресурс.

Перший лічильник уже встановлено в 120-квартирному будинку Чернігова. Газівники повідомили, що разом із роботою та обладнанням це стало компанії приблизно у 70 тисяч гривень. Протягом року планується встановити таких лічильників на загальну суму майже 3 мільйони гривень. Це коштуватиме значно дешевше, ніж коли б індивідуальними обліковими пристроями обладнали кожну квартиру.
Крім лічильника, будинковий вузол обліку містить коректор об’єму газу та модем для дистанційного зчитування даних. Вони необхідні для достовірності обліку спожитого енергоресурсу. Щоб не допустити втручання сторонніх осіб та впливу зовнішнього середовища, обладнання захищене спеціальною металевою шафою.
Загалом на Чернігівщині майже 93 тисячі споживачів користуються газовими плитами, з них понад 60 тисяч — без лічильників. Більшість таких квартир в обласному центрі, Прилуках та Ніжині.

Чернігів.

Фото надано прес-службою «Чернігівгазу».