Такий результат круглого столу, проведеного в Закарпатській облдержадміністрації. Участь у ньому взяли керівники регіону, Закарпатської митниці й Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, а також уповноважені представники власників автівок з іноземними номерами, які добу протестували, блокуючи КПП «Ужгород», потім «Малий Березний» на кордоні зі Словаччиною та «Солотвине» на кордоні з Румунією.
Слід зазначити, що на засідання журналістів не пустили, й воно тривало за зачиненими дверима.
Отже, з дванадцятої години четверга активісти розблокували КПП «Ужгород», а у відповідь митниця поновлює дію довідок зі станцій технічного огляду як підставу для відтермінування п’ятиденного перебування на території України автівок з іноземною реєстрацією у разі непередбачуваних обставин. Тобто машина може зламатися й потребувати ремонту. У такому разі її власник пред’являє інспектору митниці довідку, що авто протягом певного періоду перебувало на ремонті, тому він не зміг ним приїхати на КПП, щоб зробити відмітку.
Змусило блокувати кордон, кажуть активісти, повідомлення Закарпатської митниці ДФС від п’ятниці, 4 березня, що довідка із СТО про ремонт автомобіля не є підставою для відтермінування технічного перетину кордону, який є обов’язковим для авто з іноземною реєстрацією.
До речі, в середу зранку активісти зібралися біля ужгородського стадіону «Авангард», куди приїхав і кореспондент «Голосу України». Там нашвидкоруч вирішили визначити уповноважених, котрі б донесли до керівників митників і прикордонників стурбованість такою ситуацією. Врешті, вирішили виїхати на КПП «Ужгород» і там «переговорити з начальством». Але ніхто на розмову до активістів не вийшов. Тоді й почалося блокування. І лише пізніше було домовлено з головою ОДА Геннадієм Москалем сісти у четвер за круглий стіл...

Закарпатська область.