Невже наш уряд не розуміє, що так званими реформами обдирає народ, робить для нього недосяжним навіть тепло в оселі. Люди обурені непомірними тарифами та сміхотворними індексаціями заробітних плат і пенсій. Не додають настрою і нововведення в оформленні субсидій.

 


Я жив, як усі чесні люди, трудився в авіації. Ніколи ні в кого нічого не просив, з протягнутою рукою не ходив. Проте нині нужда і холод змусили. Ми з дружиною оформили субсидію ще минулого року, але й гроша не одержали. Чому за це ніхто не відповідає?!


Чи відомо нашому прем’єру, що через непомірні ціни люди відключають газ і живуть у холодних домівках? Температура в них нижче 10 градусів, тож доводиться спати одягнутими. А тим часом у сирих приміщеннях грибок нищить підлогу і стіни.


Виправдання уряду — війна, якої, за словами чиновників, в Україні немає, а є АТО... Але не війна вигадала субсидії та їх невиплати.


За що нам такі випробування?.. В осінньо-зимовий період я та дружина перехворіли кілька разів на застуду. До лікарні не зверталися, бо не маємо грошей на аптечні ліки.


Дуже прикро за воїнів-героїв, які захищають державу і нашу старість, віддаючи свої молоді життя.


Пригадую післявоєнні більшовицькі роки. Дитинство минуло в голоді і холоді, комуністичних обшуках. У вухах і досі плач матері: «Не забирайте картоплю! Чим я буду діток годувати?..» Усім смертям на зло маленький Миколка тоді вижив. А як тепер дідові Миколі вижити?..


Ходив до військкомату, щоб відправили на фронт. Але не беруть. Кажуть, що старий.


Дуже люблю свою Україну, ненавиджу її ворогів. Аби лишень у нас держава була для людей, а не навпаки...


Микола СКОРОБРУХ, колишній інженер авіації.


Кіровоград.


Мал. Миколи КАПУСТИ.