Урочистий мітинг, присвячений 77-й річниці проголошення незалежності Карпатської України 15 березня 1939 року, відбувся на території меморіального комплексу «Красне поле» біля міста Хуста (на знімку). Учасники заходу, виконавши Державний гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих тут героїв — січових стрільців та студентів.

 

 

— «Красне поле» — святе місце для всіх українців, адже символізує незламність сили духу патріотів у боротьбі з агресором. І сьогодні на сході країни закарпатці з честю захищають державу від російського агресора та доморощених сепаратистів. Упевнений, що в цій війні ми переможемо, бо, на відміну від 1939-го, маємо потужні Збройні Сили. Подвиг карпатських січовиків навіки залишиться в пам’яті народу як символ мужності та самопожертви», — сказав голова ОДА Геннадій Москаль, звертаючись до присутніх.


Керівники області Геннадій Москаль і Михайло Рівіс, голови міських і районних рад та райдержадміністрацій, представники правоохоронних органів, громадських об’єднань, ветерани поклали квіти до підніжжя Пам’ятного Хреста. Священики різних конфесій відслужили панахиду за загиблими січовиками, котрі чинили опір угорській фашистській регулярній армії, захищаючи проголошену в Хусті молоду українську державу, якій судилося проіснувати лише дві доби.

Закарпатська область.


Фото надане прес-службою ОДА.