Я — одна із тисяч скривджених жінок, які свого часу відпрацювали по 30 і більше років на колгоспних полях, фабриках, заводах, при цьому народжували та виховували дітей. Бо на старості ми стали заручниками ганебних відписок державних бюрократів, яким байдуже, що відчувають люди, яких стосуються ті незрозумілі положення і пункти.
В ухвалених змінах до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 17 вересня 2015 року чітко вказано, що мінімальна пенсія становитиме 1074 гривні, а прожитковий мінімум — 1330 гривень.
Коли ж я оформлювала пенсію, а це було 25 жовтня 2013 року, то мені у місцевому відділенні Пенсійного фонду пояснили, що я маю право піти на пенсію у 55 років, якщо мій трудовий стаж становить 30 і більше років. Також сказали, що у мене виходить мінімальна пенсія, а в разі її збільшення щомісячних відрахувань не робитимуть.
Та нині офіційно Президент і Прем’єр-міністр оголосили, що мінімальна пенсія з 1 вересня 2015 року становить 1074 гривні, а насправді мені виплачують 949 гривень, обґрунтовуючи це складною системою додавань та віднімань різних коефіцієнтів.
Згідно з тими офіційними відповідями, які надають працівники Пенсійних фондів, мені доведеться доживати вік з пенсією у 949 гривень...
Тому через газету запитую у Президента та Прем’єр-міністра України. Мінімальна пенсія в Україні становить 1074 гривні чи 949?

Ізяслав 
Хмельницької області.