Населення чотирьох сіл Новгород-Сіверського району, що на Чернігівщині, -- Комані, Дробишевого, Чулатового та Араповичів -- залишилося без світла. Працівники РЕМ були змушені припинити електропостачання до цих населених пунктів через крадіїв, які злили масло з трансформаторів на місцевих підстанціях.  

 

За повідомленням місцевої телерадіокомпанії "Сіверська", збитки становили десятки тисяч гривень, а 330 жителів краю сидітимуть без світла, доки з Чернігова привезуть масло для трансформатора.

 

Ознаки злочину помітила голова Команської сільської ради та одразу повідомила про них працівникам Новгород-Сіверських районних електромереж. 

 

Борис Бунак, директор Новгород-Сіверського РЕМ, зазначає: "Виїхали ми на місце, подивились, дійсно, на цій підстанції було злито масло, 210 кілограмів. Під час огляду інших підстанцій було виявлено, що  злито масло ще на трьох підстанціях. Кількість злитого масла понад тонну, вартість його понад 35 тисяч гривень". 

 

Хто і для чого вкрав масло, мають встановити працівники поліції. Наразі за фактом крадіжки розпочате кримінальне провадження, санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п'яти років.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України