У ніч з 23 на 24 березня у автомобілях двох українців та одного іноземця працівники Закарпатської митниці ДФС виявили приховані сигарети. Інциденти сталися в зоні митного контролю пункту пропуску "Тиса"

 

Громадянин Румунії та українець, рухаючись з України на автомобілях "Mercedes-Benz Sprinter", для митного контролю обрали смугу руху "червоний коридор", заповнили митні декларації, вказавши дані про багаж та іноземну валюту, але заперечили наявність у них будь-яких інших товарів, а також повідомили, що жодних прихованих товарів не переміщують.

 

Ще один громадянин України, заїхавши на пункт пропуску автомобілем "Mercedes-Вenz 213", обрав "зелений коридор". Усно заперечив наявність будь-яких товарів, що підлягають обов'язковому декларуванню.

 

Відтак працівники митниці направили транспортні засоби в бокс поглибленого огляду.

 

У всіх випадках під час оглядів виявлено приховані сигарети -- загалом 3644 пачки, повідомили "Голосу України" у відділі комунікацій головного облуправління ДФС. Вони були в сховищах, виготовлених з метою незаконного переміщення товарів через митний кордон України, а також обладнаних та пристосованих конструктивних ємностях чи предметах, які попередньо піддавали розбиранню, монтажу. Зокрема, митники виявили приховані підакцизні товари в порожнині рами автомобіля, всередині паливного  баку, двох бокових фальш-стінках вантажного відсіку мікроавтобуса, в лівій боковій фальш-стінці пасажирського відсіку тощо.

 

Оскільки зазначені дії громадян є порушеннями митних правил, то тютюнові вироби і транспортні засоби загальною вартістю понад мільйон гривень вилучено.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України