Чернігівське підприємство «Домобудівник» перебуває на стадії санації. Судові слухання обдурених вкладників і чорнобильців, яким це підприємство мало збудувати квартири, тривають і досі, але колишнього директора «Домобудівника» Анатолія Рогового було звільнено судом від покарання через закінчення строків давності.

Як встановлено судовим рішенням, Роговий підробив довідку про стан готовності житлового будинку на вул. Андрусенка. У довідці зазначалося, що стан готовності об’єкта — 75 відсотків замість фактичних 22. На підставі цієї довідки «Домобудівник» отримав з міського бюджету 4,7 мільйона гривень. Попереднього міського голову, який підписав документи на виділення коштів збанкрутілому «Домобудівнику», звинувачували у службовій недбалості, але суд виправдав його.
Тепер нове керівництво міської ради знайшло інвестора для відновлення підприємства. Народний депутат від БПП «Солідарність», головний інженер «Запорізького домобудівного комбінату» Петро Сабашук хоче реанімувати збанкрутілий чернігівський «Домобудівник». Про це йшлося під час зустрічі чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з потенційним інвестором «Домобудівника».
За словами Атрошенка, міська влада та Сабашук домовилися першочергово реанімувати ПАТ «БК «Домобудівник», де обіцяють надати городянам 300—500 робочих місць. Окрім цього, намагатимуться погасити усю заборгованість із заробітної плати колишнім працівникам комбінату, яким також хочуть запропонувати робочі місця.
Важлива соціальна домовленість — вкладники збанкрутілого «Домобудівника» отримають нарешті свої квартири на Масанах. Максимальний термін будівництва цього будинку — до жовтня 2017 року, адже будинок треба не добудовувати, а будувати за новими енергоощадними технологіями.
Загалом, як повідомив Петро Сабашук, на повну реанімацію «Домобудівника» потрібно не менше двох-трьох років, але вже наприкінці весни комбінат планують запустити.

Чернігів.