Гірка, болюча іронія тривожного, непевного сьогодення по-своєму вплинула на донедавна вивірене та спокійне життя 47-річного капітана Володимира Авдєєва. Взагалі, тепер він ділить його на два полярні періоди: довоєнний і фронтовий. А пекуча іронія долі у тім, що свого часу Авдєєв навчався у Донецьку, в тамтешньому вищому політичному училищі інженерних військ та військового зв’язку. А тепер, з вересня 2015 року, воює на околицях одного з міст Луганської області, поблизу Донецька, і мріє, сподівається про його визволення від сепаратистів.
Професію військового Володимир обрав за прикладом братів. У молоді роки вона здавалася йому романтичною — для справжніх чоловіків. Проте служба не балувала: після закінчення першого курсу Одеського інституту зв’язку призвали в армію — потрапив на Далекій Схід, за 40 кілометрів від кордону з Китаєм.
Посаду мав специфічну, тож по 12 годин на добу ніс відповідальне чергування на бойовому посту. Далі, після закінчення училища, у званні лейтенанта отримав призначення на посаду заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення військової дисципліни Гайсинської військової частини, яку очолював підполковник Олександр Феллєр. Нині згадує, що то був справді командир від Бога: високопрофесійний, дисциплінований, вимогливий у всьому — насамперед до себе.
Набутий за роки досвід неабияк пригодився під час бойових дій у зоні АТО. Хоча, зрозуміло, служба тут теж специфічна й небезпечна. Ворог постійно обстрілює з різних видів зброї. Воїни живуть у бліндажах у постійному очікуванні наступу окупантів. Бо ж у відповідь категорично, на виконання Мінських домовленостей, заборонено українським бійцям відкривати вогонь. Одне слово, всім даються взнаки психологічні навантаження.
Ось за таких фронтових умов несе нелегку й небезпечну службу наш земляк.
Слід зазначити, що він разом із бойовими побратимами свято вірить у перемогу над ворогом. У те, що до літа Україна звільниться від окупантів і знову стане цілісною, суверенною, мирною державою. На її землю прийдуть спокій, благополуччя, добробут. Віра в добро додає оптимізму, надії, сил, впевненості.

Гайсин Вінницької області.