XXIII Міжнародний гуцульський фестиваль відбудеться 2--4 вересня у Рахові, який величають "гуцульським Парижем".  До речі, місто уже вчетверте прийматиме це колоритне свято. А традиційно фестиваль відбувається у гуцульських районах Буковини, Прикарпаття і Закарпаття, а саме: Путильському, Вижницькому, Яремчанському, Надвірнянському, Коломийському, Косівському і Рахівському. У фестивалі візьмуть участь самодіяльні мистецькі колективи гуцульського регіону, які змагатимуться за першість на семи сценах у декількох жанрах: пісенному, музичному, театральному, хореографічному. Райони, кажуть в ОДА, запрошують для участі в святі колективи, основу репертуару яких становлять співанки, коломийки, танці й драматичні твори. Окрім мистецьких колективів, кожен район представить виставку творів народних умільців і покаже кращі роботи вишивальниць, різьбярів та інших майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Плановано також проведення науково-практичної конференції для обговорення проблемних питань розвитку Гуцульщини.

 

На знімку: трембіти теж чекають на свято

 

У Рахівській райдержадміністрації додали: в рамках цього міжнародного свята відбудеться ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя", який проводять у Рахові щорокув першу неділю вересня. Тоді, коли рік повертає на осінь, з полонин повертаються у долину вівчарі. 

 

А загалом на фестиваль гуцулів приїжджають любителі мистецтва цього субетносу з усієї України, сусідніх європейських держав і навіть із Канади й Америки.

 

Василь НИТКА.

Фото автора.

 

Закарпатська область.

 

Голос України