Із запасами пального, селітри, засобів захисту рослин можна спробувати обіграти природу.
В агрофірмі «Калмичанка», яка господарює в Старобільському районі Луганщини, з холодів посіви озимих вийшли в доброму стані. «Цьому, — розповідає директор Віктор Молоток, — не можна не радіти. Але, з другого боку, багато чого залежатиме від травня. Якщо в період, коли рослини найсприйнятливіші до зниження температури, підуть сильні заморозки, частини врожаю можемо не дорахуватися. Гіркий досвід, на жаль, уже маємо».
У господарстві постаралися, щоб сільськогосподарський сезон тривав успішно. Запасли пальне, селітру, засоби захисту рослин. Тепер, каже директор, тільки б погода не підвела...
Віктора Молотка, який скупиться на підбадьорюючі прогнози, можна зрозуміти. Луганщина — зона ризикованого землеробства, і в цих умовах виграє той, хто зумів обіграти природу. В агрофірмі «Калмичанка» прийняли умови такого змагання й сподіваються перемогти.
Відповідальним цей сільськогосподарський рік буде ще й тим, що господарство «замахнулося» на дві нові для себе культури — олійний льон і гірчицю. Зокрема, під гірчицю планує віддати площу майже в 160 гектарів, з яких 50 гектарів засіють суперелітою. На думку Віктора Молотка, проблем зі збутом не повинно бути. 
Луганська область.