Усі підрозділи управління МВС України на Придніпровській залізниці, які обслуговують Дніпропетровську, Харківську, Запорізьку, Херсонську області й Крим, переведено на посилений варіант несення служби. Також активізовано діяльність громадського формування з представників залізничників, до якого входять майже 1800 чоловік.

— Нами створено пропускний пункт на станції Новоолексіївка, а також оперативний резерв швидкого реагування на станції Мелітополь, — розповів заступник начальника управління Олег Зінченко. — До групи ввійшли співробітники Держприкордонслужби, воєнізованої охорони й УВС Запорізької та Херсонської областей.

Для обмеження ввезення агітаційної продукції, боєприпасів, вибухових речовин і вогнепальної зброї також створено додаткові групи на стикових станціях Чаплине, Павлоград і П’ятихатки — у них задіяно майже триста співробітників міліції.

— Жоден зі співробітників міліції управління Придніпровської залізниці, розташованого в Криму, не перейшов на бік Російської Федерації. Вони займаються охороною громадського порядку, — додав Олег Зінченко. — Над лінійним відділом Придніпровської залізниці у Сімферополі майорить український прапор.

Дніпропетровська область.