Нещодавно у серці Львова — на площі Ринок — відбулася презентація та передавання гуманітарної допомоги українському війську — пневмокаркасного намету NPМ-26, що був виготовлений на кошти, зібрані представниками української діаспори. Як повідомляють у Західному регіональному медіа-центрі Міноборони України, ідею оснастити українських військових журналістів сучасним польовим обладнанням висунув американський журналіст українського походження Геннадій Ситницький. Він же займався збором коштів серед діаспорян.

Намет площею 26 кв. м — це комбінований модуль, де можна розгорнути як робоче місце, так і простір для проживання особового складу, адже він захищає від вітру, має зручне внутрішнє планування і виготовлений із урахуванням екстремальних навантажень. Комплект пневмокаркасної конструкції може додатково обладнуватися системою автономного енергоживлення, компресором, електромережею для під’єднання апаратури та електроприладів.
Доставити в Україну сучасний намет польського виробництва допомогли львівська волонтерка Ірина Дзьоба та керівник Спілки інвалідів Афганістану, локальних війн, Збройних Сил та загального захворювання у Львівській області Роман Кисіль.

Львів.

Фото надано Західним регіональним медіа-центром Міноборони України, автор — підполковник Володимир Скоростецький.