У той день Кіблицька сільська рада у повному складі, як і завжди щовівторка, проводила особистий прийом громадян у селі Мелешкові, щоб бути ближче до мешканців віддаленого населеного пункту.

З різним ідуть люди, наболілим: життєвими та побутовими проблемами, сімейними негараздами. Найбільше непокоять селян земельні питання, оформлення субсидій, соціальні виплати. Ніщо не залишається без належного реагування та вирішення.

 

— Працюємо заради людей, звідси й результати, — пояснює 44-річний голова Ігор Пересунько. І додає: — Завдячую всім працівникам. І секретареві Надії Дідур, котра 30 років сумлінно трудиться, а торік у номінації «Кращий секретар сільської ради у Вінницькій області» стала переможцем конкурсу «Вінниччина — регіон успішних людей». І не менш досвідченому землевпорядникові Василеві Цвігуну, він раніше багато років головував, і в. о. головного бухгалтера Надії Гордійчук, і касиру Наталії Задорожній.


У трьох селах, що у складі сільської ради, понад 2000 мешканців. Серед них 6 інвалідів та 70 учасників війни, 11 учасників бойових дій у зоні АТО. На сході України нині воюють ще 17 місцевих мешканців. На території Кіблицької громади — 12 багатодітних сімей, 64 інваліди, одна дитина-сирота. Тож турбот у сільського голови вистачає повсякчас. І на допомогу приходять небайдужі до всього 14 депутатів сільради та місцеві активісти: підприємець Віктор Касян, фармацевт Олена Задорожна та фельдшер Валерій Ямковий з Кіблича, працівники ТОВ ПК «Зоря Поділля» Руслан Цвігун, Микола Панчук, Олексій Кондратюк, вчитель-пенсіонер Валентина Балинець з Мелешкова, завідувач ФАПу села Огіївки Софія Волощук. Відчутну допомогу надають директор ТОВ «Рибгоспторг» Василь Онищук, заступник керівника відділення Дмитро Чайка, бригадир автотракторної дільниці Віктор Максименко. А тут ще додалося турбот через події на сході України. Треба подбати сільському голові про допомогу учасникам АТО: матеріальну підтримку та виділення земельних ділянок.


Про таких, як Пересунько, кажуть «людина від землі». Так і є: Кіблич — його батьківщина. Тут він народився, сюди ж повернувся після закінчення Київського аграрного університету. Був приватним підприємцем, а останні 6 років головує.


Паралельно з невідкладними буденними справами дбає Ігор Володимирович і про перспективу. Серед його найближчих планів — продовження робіт з освітлення сільських вулиць, капітальний ремонт Будинку культури, облаштування дитсадка «Сонечко», ремонт в адмінбудівлі сільської ради та благоустрій прилеглої території.


Щодня конкретними справами сільський голова виправдовує високу довіру селян, які, хочеться вірити, не помилилися у своєму виборі.


Кіблич 


Вінницької області.

 

Ігор Пересунько зі своїми помічницями.

 

Вихованці та вихователі дитсадка «Сонечко».

 

Фото надані автором.