Нещодавно у дев'яти містах Луганської та Донецької областей в рамках проекту "Весела писанка" відбулися майстер-класи з писанкарства. Їх проводили митці та волонтери зі Львівщини. Загалом 30 таких уроків майстерності відвідали понад 900 учасників-школярів, вчителів, батьків та всі охочі мешканці цих областей.

 

Волонтер Ірина ДЗЬОБА розповіла, що заняття захоплювали учасників та тривали із самого ранку до пізнього вечора. "Це були дуже активні та насичені дні, -- зазначила Ірина Дзьоба. -- Серед учасників були кілька груп дітей переміщених з окупованих територій та дітей-сиріт з інтернатів Донецької та Луганської областей. Після закінчення майстер-класу кожен із них отримав набір для малювання писанки, книжечку про історію писанкарства та писанку-сувенір від діток зі Львівщини".

 

Окрім того, за словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христини БЕРЕГОВСЬКОЇ, з'явилася ідея обмінятися писанками між дітьми зі Львівщини та Станиці Луганської. "Це міг би бути такий своєрідний флешмоб "Котилася писанка від Станиці до Львова" і провести його можна до великого свята Великодня", -- заохотила Христина Береговська.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львівська область.

 

Голос України