Відбулася зустріч активістів організації "Честь і гідність" з в.о. голови Запорізької ОДА Костянтином БРИЛЕМ. Згадане громадське об'єднання створене ветеранами АТО і в основному переймається їхніми соціальними проблемами. Найголовніша з них -- житло. З'явилася ідея створення котеджного містечка за рахунок земельних ділянок, які учасники бойових дій мають отримати згідно із законом.

 

Ініціативу підтримали відразу у кількох районах області -- Оріхівському, Гуляйпільському та Розівському. Втім більшість із 25 ініціаторів проекту і далі проходять службу в Запорізькому гарнізоні. Тому хотіли б отримати чотири гектари на всіх десь поближче до обласного центру.

 

На думку К. Бриля, ця проблема має кілька варіантів вирішення. Є можливість виділення землі в кількох приміських селах та селищах, а є -- на територіях, які належать Міністерству оборони, і вже не перший рік гуляють без догляду...

 

До слова сказати, після Другої світової війни у США було видано закон, за яким усі її учасники мали бути забезпечені житлом. Одразу знайшлися кілька фірм, котрі у найстисліші терміни взялися реалізовувати цю грандіозну програму. Одна з компаній купила два велетенських картопляні поля, спорудила тут відповідну інфраструктуру й почала поточне швидкісне будівництво котеджів. Перший поверх яких -- типовий, а ось другий, а також зовнішній вигляд будинку -- за замовленням. Програма, завдяки пільговим урядовим кредитам, була реалізована всього за кілька років, і дала справжній поштовх економіці цілих штатів США.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України