Із 29 квітня по 1 травня півтори сотні активних студентів із сходу та півдня України святкуватимуть Великдень на Львівщині. Уже шостий рік поспіль молодь із Українського Католицького Університету спільно із волонтерами інших організацій запрошують студентів, щоб познайомитись з цікавими людьми, побувати на різноманітних майстер-класах та екскурсіях, поспівати гаївок, спільно поїсти смачної паски та отримати безліч приємних сюрпризів. Цьогоріч побачити традиції Галичини зможуть 150 учасників програми "Великдень разом-2016". Як зазначають організатори, географія акції охоплює Одеську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Харківську області.

 

Голова студентського Братства Українського Католицького Університету Северин ПОМІРКО розповів, що цьогорічна акція залучає студентів не лише як туристів, а й єднає молодь із усієї країни. "Наша мета -- відродження традицій, об'єднання Західної та Східної України у часі Великодніх свят, зміцнення зв'язків між студентством різних областей України і збільшення їх соціальної активності", -- сказав Северин Помірко.

 

Програма "Великдень разом-2016" передбачає, зокрема, безплатні екскурсії Львовом, майстер-класи із миловаріння, писанкарства та виготовлення ляльок-мотанок. Також учасників запросять на святкові Літургії у храмах різних конфесій, спільне освячення великодніх кошиків та святкову трапезу у Великодню неділю.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України