Минулої суботи площа Народна в Ужгороді розквітла тисячами писанок. Їх розвісили на кованих деревах. Біля кожного з них — умільці з усіх районів, готові поділитися своїм стилем творення великодньої краси. Так відкрився другий обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!». А виготовили ті «мальовані яйця» діти з 52 команд, створених чи не в кожному селі й місті Закарпаття. Юні майстри використовували і старовинну, і сучасну техніку розпису.

Призерів конкурсу на найкраще писанкове дерево, кажуть в ОДА, визначили у трьох номінаціях: серед місцевих органів управління освіти, профтехучилищ і шкіл. Найкращими ж визнані роботи управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА, Перечинської школи-інтернату та вищого професійного училища № 34 Виноградова.

Переможцям вручив грошові премії та відзнаки голова ОДА Геннадій Москаль (на знімку праворуч). Решту учасників відзначили заохочувальними призами.
Демонструватимуться писанки на площі аж до сьомого травня.
Ще одна виставка-конкурс «Світ писанки-2016» відкрилася наприкінці тижня в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. В експозиції 590 писанок. Тут — традиційна лемківська, гуцульська та бойківська й сучасна писанка.
Третя така виставка працює цими днями і в ужгородському Палаці дітей та юнацтва. Одне слово, багате Закарпаття й на духовні витвори, які прославляють світле свято Великодня.

Ужгород.

Фото надане прес-службою ОДА.