У четвер увечері в Кривому Розі сталася пожежа в сховищі бойової техніки 17-ї окремої танкової бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Тут перебували майже 15 танків і боєприпаси. Вибухи чули за декілька кілометрів.

На місце події прибули чотири пожежні розрахунки, через три години пожежу було локалізовано. Евакуйовані жителі сусіднього військового містечка повернулися в свої будинки. Жертв і потерпілих немає.

— На території військової частини в одному із критих бетонних ангарів під час проведення ремонтних робіт з відновлення радіозв’язку в результаті короткого замикання електропроводки сталося загоряння армійського танка, що призвело до детонації боєкомплекту, — повідомляють у прес-службі ГУ МВС в області. — Під час пожежі сталося загоряння ще двох машин, які стояли поряд. Усього вогнем було пошкоджено три танки.

За попередньою інформацією, вартість згорілої техніки становить десятки мільйонів гривень. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 412 КК України (необережне знищення або пошкодження військового майна, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків). Слідство проводить криворізька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Південного регіону ЗС України. Водночас ЗМІ наводять думку експертів, які вважають, що причиною пожежі могли стати дії диверсантів.

Дніпропетровська область.