У луцькій Галереї мистецтв відкрито виставку сакрального мистецтва молодої художниці Ольги МОРОЗ "ANAСTAСIС", що в перекладі з грецької означає "Воскресіння". Вона народилася в Луцьку, ази малярства пізнавала в місцевій художній школі, потім удосконалювала свою майстерність у Львівській національній академії мистецтв. Вже кілька років проживає у Львові, але свою першу персональну виставку вирішила відкрити в рідному місті. В експозиції -- сім ікон та 25 писанок. Як розповіла художниця, багато її ікон залишилися у фондах академії, а частину їх вона подарувала друзям та рідним.

 

На знімках:

 

Ікона Ольги МОРОЗ "Воскресіння"

 

Радість із донькою розділили
тато Віталій Вікторович та мама Людмила Володимирівна

 

-- Цими роботами хотіла показати те, що відчуваю. Буває, що порозмовляєш з людиною із гарною енергетикою -- і вона надихне на написання. Головне -- писати ікони з любов'ю і чистими помислами, -- вважає Ольга Мороз.

 

Картини молодої художниці, як зазначали відвідувачі, справді навівають добрі роздуми і помисли. І хоч усі вони по-своєму цікаві й таємничі, серед них, безумовно, найголовнішою є власне ікона "Воскресіння" (АNACTACIC). Оглянути виставку лучани і гості міста зможуть до середини травня.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України