По-справжньому щедрий і багатий святковий Великодній стіл приготували у селі Давидківці Хмельницького району. Господиням дуже хотілося, щоб усі, хто скуштує цих страв, з теплом у серці згадали про рідний дім та найближчих людей. Та особливого присмаку всім наїдкам додало ще й те, що готували їх волонтери. А куштуватимуть — бійці восьмого полку та десятої десантно-штурмової бригади, що нині несуть службу в зоні АТО.


Ідею зробити такий подарунок хлопцям активно підтримав настоятель місцевої церкви отець Олександр. Разом із парафіянами збирали кошти і різні продукти, спільно вирішували, яким має бути святкове меню. Як розповіли мешканці села, так само спільно домовлялися, яка господиня за яку страву відповідатиме. Тільки на підготовку витратили кілька днів. Іще три дні забрав сам процес приготування.


Наварили і напекли чимало. Тільки крашанок — чотири сотні. Вареників наробили стільки, що розфасовувати їх довелось майже у два десятки відерець. А голубців натушкували аж десять великих десятилітрових відер. Не обійшлось і без традиційного кільця ковбаски та сала, якого закоптили аж шістдесят кілограмів. А ще — ящик пирогів, понад півтора десятка ящиків різних консервів, ящик часнику... Прикупили також каву, чай, печиво.


Хоча зібрані Великодні кошики були досить умовними, бо пакувати продукти довелось у звичайні картонні коробки, проте і їх вміст освятив отець Олександр. Усім хотілось, щоб бійці не просто відчули смак домашньої їжі, а знали: і повсякдень, і у найбільші християнські свята земляки пам’ятають про них.

Хмельницький.