Прикарпатські воїни АТО привітали ветерана Другої світової війни генерал-майора Івана Жукова. Під час зустрічі військовий комісар Івано-Франківського міського військового комісаріату підполковник Ігор Сорокопуд вручив бійцю, який в запеклих боях визволяв від фашистів Станіслав (нині обласний центр Прикарпаття), почесний нагрудний знак від начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії Віктора Муженка «За доблесну військову службу».

 

Іван Андрійович воював за Київ, Закарпаття, дійшов до Праги, де й дістав тяжке поранення. Нагороджений 4 бойовими орденами «За Велику Вітчизняну війну», орденом Слави та численними відзнаками й нагородами. За часів незалежної України Жукову 4 рази вручали орден імені Богдана Хмельницького.


Почесну естафету воїна-визволителя продовжив внук славного дідуся Івана — Едуард Гориславець, який добровольцем пішов захищати східні кордони держави.


 З нагоди Дня пам’яті і примирення та з нагоди відзначення 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі на теренах Прикарпаття відбулись масові заходи за участю воїнів Другої світової війни, Української повстанської армії та зовсім молодих ветеранів, учасників АТО. У Меморіальному комплексі в Івано-Франківську відбулося поминальне віче.

Івано-Франківська область.