Відновив роботу офіційний сайт Львівської ОДА, який кілька днів тому зламали хакери із угруповання "Спрут". Зловмисники також атакували сторінки адміністрації в соцмережах Twitter та Facebook. Як повідомила керівник прес-служби управління СБУ у Львівській області Мирослава КЛЯЧКІВСЬКА, втручання в роботу інформаційного ресурсу здійснили із тимчасово окупованої території Донецької області.

 

Зранку 11 травня відвідувачі офіційної веб-сторінки ЛОДА побачили розміщені там постери із двоголовим орлом і написи "Львовская область поздравляет ДНР с Днем Республики!". На сторінці у Facebook теж було розміщено привітання на адресу так званої "ДНР" російською мовою та логотип угруповання, у Twitter зловмисники опублікували відео, на якому людина в масці розповідає про "нацистів" в Україні та "обстріли мирних мешканців" на Донбасі.

 

Управління СБУ у Львівській області скерувало матеріали перевірки до Головного управління Національної поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 361 КК України.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України