Похорон учасника АТО з села Богданівки Кіровоградської області, який помер в Ірпені, став несподіваним приводом для обурення не лише для вбитої горем родини, а й для сотень місцевих мешканців і користувачів соціальних мереж.

 

Коли місцеві перевізники з Ірпеня повідомили згорьованій матері телефоном, що зможуть доправити тіло сина до села за 4500 грн., вона, звісно, погодилася, навіть по допомогу до сільради не зверталася, поділилась інформацією на власній сторінці в Фейсбуці користувач Наталія Корецька.


Проте сума поступово почала дивним чином зростати. Черговий дзвінок збентежив усю рідню. Їм повідомили, що заплатити за останню зустріч з близькою людиною доведеться вже... 14 000 грн.! Допомогу надали сільрада та місцевий фермер Анатолій Мороз.


Проте коли машина з табличкою «вантаж-200» під’їхала до подвір’я, хвацькі чоловіки з товстими ланцюгами на шиї та крутими айфонами знову змінили рахунок, у якому вказувалося, що за доправлення тіла сина матір повинна заплатити вже 15 500 грн. Мовляв, тариф простий, а рахунок заледве покриває затрати: 12 грн. за 1 км (450 км туди і 450 км у зворотній бік), решта — ритуальні послуги (труна, документи тощо). Коли все подвір’я заповнене людьми, які прийшли провести в останню путь сина й онука, тут не до торгів. Названу суму люди зібрали й віддали...


Та чи є межа людській, а може, нелюдській жадібності, запитують мешканці села. І хоч багато хто вважає, що це питання риторичне, проте на нього мали б давати відповідь певні закони: і людської моралі, і бізнесової діяльності.

Кіровоградська область.