Міського голову Гайворона Кіровоградської області Романа ВОЛУЙКА затримали столичні оперативники управління захисту економіки у місті Києві департаменту захисту економіки Національної поліції спільно з працівниками військової прокуратури Південного регіону під час одержання ним частини хабара.

 

Фото
з сайту
Національної
 поліції України.

 

Загалом за виділення двох земельних ділянок у межах міста його очільник вимагав від громадянина чотири тисячі доларів США. У зв'язку з тим, що для нього вся заявлена сума виявилась завеликою, міський голова погодився на одержання неправомірної вигоди частинами.

 

За повідомленням департаменту захисту економіки Національної поліції України, зловмисника було затримано в службовому кабінеті, коли він одержав дві тисячі доларів.

 

Дії хабарника підпадають під санкції ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України