На Донеччині з робочим візитом перебувала делегація з Волині. Візит відбувався у рамках співпраці між Луцьком та Волновахою. Лідер жіночого крила Волинського обласного осередку партії Блок Петра ПОРОШЕНКА "Солідарність", директор НВК № 24 (технологічний ліцей) Юлія ГРИНЧУК та прес-секретар Анна ЄКИМЕНКО-ПОЛІЩУК поїхали у Донецьку область, щоб познайомитись із життям місцевих жителів в умовах конфлікту, їх роботою в освітній та культурній сферах.

 

Протягом тижня лучани відвідали Волноваський, Першотравневий райони, а також місто Маріуполь.

 

-- Перебуваючи на Донеччині, переконалася, що люди тут переважно добрі та привітні, -- відзначає Юлія Гринчук. -- Цікаво, що з осені вони мають перейти на українську мову навчання. Так бажають самі батьків школярів й влада. Однак виникає велика проблема наявності відповідних підручників. Тож жителі Донеччини сподіваються на допомогу благодійників.

 

-- Прикро, що не була тут до війни, -- щиро зізнається Анна Єкименко-Поліщук. -- Ми звикли подорожувати Західною Україною, бо вважаємо, що там осередок культури. Насправді, на Донеччині є неймовірно красиві місця і краєвиди, чудові музеї й історичні пам'ятки. Дуже сподіваюсь повернутись в мирний Донбас і переконана, що волиняни теж мають відкрити його для себе.

 

До речі, у Волновасі тепер є вулиця Луцька, а храм УПЦ Київського патріархату має назву Волинських святих. Жителі ж постійно висловлюють подяку волонтерам та військовим з Волині, а також владі Луцька, яка організовує відпочинок школярів з Волновахи.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України