Трагедія, яка сталася 22 травня 2014 року під Волновахою, що на Донеччині, змусила здригнутися всю УкраїнуТого дня на світанку терористами було підступно розстріляно 18 бійців 51-ї окремої механізованої бригади, переважно вихідців із Волині. Чимало військових зазнали тоді важких поранень. Від минулого року цього дня по всій Волинській області проходять жалобні заходи. Молитвою за упокій та покладанням квітів до могил на Алеї героїв (на знімку), що на міському кладовищі в селі Гаразджа, жителі Луцька вшанували пам'ять захисників, які одні з перших поклали своє життя за незалежність України в зоні АТО.

 

Фото з інтернет-видання "Волинські новини".

 

-- Така цінність, як мир, здавалась українцям не найпершою в житті, -- зазначив старший лейтенант колишньої 51-ої бригади, військовий лікар, який в числі перших прибув на блокпост під Волновахою, Олександр СЕРВАТОВИЧ. -- Відтак молодь часто не розуміла, чому дідусі та бабусі, які пережили Другу світову війну, один із перших тостів піднімали за мир. Ми почали по-справжньому розуміти його ціну лише тоді, коли розпочалися ці жахіття. Хочу подякувати всім полеглим та всім живим, які захищали і захищають Україну. Сподіваюся, що ми її захистимо і станемо потужною світовою державою.

 

-- Ті, за кого сьогодні молимося, стоять біля престолу Божого ближче, ніж ми та звертаються до Бога за мир, за Україну, за свої сім'ї, -- зауважив військовий капелан батальйону "Айдар" Михайло БУЧАК.

 

Літію за всіх полеглих українських захисників, в тому числі і за перших волинян, які поклали життя під Волновахою, очолив настоятель розташованого на території кладовища Храму Воскресіння Господнього отець Ярослав, а також ієромонах Макарій із батальйону імені генерала Кульчицького та отець Олександр із батальйону "Січ".

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України