Величезний птах ззовні, а яскраві соняшники зсередини прикрасили автобусну зупинку в селі Бірки, що в Олександрійському районі на Кіровоградщині (на знімку).

 

Цим змінам у житті не завжди ошатної споруди сприяв "Бірчанський пленер", що відбувся у селі. А точніше, вони сталися завдяки приїзду його учасників -- Неллі КІРМАН та Олександра БРІТЦЕВА.

 

Дізнавшись, що на Кіровоградщині в травні выдбудеться "Бірчанський пленер", харківські художники охоче погодилися стати його учасниками. До того саме з Бірок походить рід Кірманів. І нині тут мешкає Нелина бабуся.

 

В один із днів пленеру митці взяли фарби, запаслися натхненням та ентузіазмом і... перетворили маленьку споруду на художній шедевр.

 

Ще один цікавий нюанс. 28-річна художниця Неллі Кірман здобула свою освіту на художньо-графічному факультеті педагогічного університету в Ростові-на-Дону (РФ). Під час навчання провела кілька персональних виставок. Її роботи помітили й оцінили, запросивши до Спілки художників Росії. Та згодом Неллі перебралася до Харкова і продовжила навчання у Харківській академії дизайну та мистецтв. Потім -- неоголошена війна на сході країни. І дівчина вирішила залишитися на українській землі. Вона сподівається, що земляки її талант оцінять.

 

Галина ШЕВЧЕНКО, Петро МЕЛЬНИК.

Фото Галини ШЕВЧЕНКО.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України