Величезний птах ззовні, а яскраві соняшники зсередини прикрасили автобусну зупинку в селі Бірки, що в Олександрівському районі на Кіровоградщині (на знімку).

 


Цим змінам у житті не завжди ошатної споруди сприяв «Бірчанський пленер», що відбувся у селі. А точніше, вони сталися завдяки приїзду його учасників — Неллі Кірман та Олександра Брітцева.


Дізнавшись, що на Кіровоградщині в травні відбудеться «Бірчанський пленер», харківські художники охоче погодилися стати його учасниками. До того ж саме з Бірків походить рід Кірманів. І нині тут мешкає бабуся Неллі.
В один із днів пленеру митці взяли фарби, запаслися натхненням та ентузіазмом і... перетворили маленьку споруду на художній шедевр.


Ще один цікавий нюанс. 28-річна художниця Неллі Кірман здобула свою освіту на художньо-графічному факультеті педагогічного університету в Ростові-на-Дону. Під час навчання провела кілька персональних виставок. Її роботи помітили й оцінили, запросивши до спілки художників Росії. Та згодом Неллі перебралася до Харкова і продовжила навчання у Харківській академії дизайну та мистецтв. Потім — неоголошена війна на сході країни. І дівчина вирішила залишитися на українській землі. Вона сподівається, що земляки її талант оцінять.

 

Кіровоградська область.


Фото Галини ШЕВЧЕНКО.