Сьогодні стартував Львівський медіафорум. Захід відбувається уже вчетверте, цьогоріч форум зібрав понад 700 провідних журналістів, редакторів, аналітиків та видавців із 11 країн -- СШАВеликої БританіїНімеччиниДаніїШвеціїНідерландівПольщіЧехіїРосії та України.

 

Під час відкриття медіафоруму міський голова Львова Андрій САДОВИЙ зазначив, що тема цього року -- розказати історію. "Ми святкуємо 760 років із народження Львова і маємо 760 історій, які ми хочемо розказати всім людям доброї волі. Медіафорум, на мою думку, теж пише історію. Ми живемо в дуже непростий час у складному світі, який змінюється щодня. Якщо років сто чи півтора століття тому найбільший влив мали правителі, королі, то, на моє переконання, сьогодні дуже великий вплив мають медіа і люди, які працюють у цій сфері. Знаю, що у лікарів є клятва Гіппократа. На моє розуміння, клятва, яка проходить крізь життя журналіста -- це обов'язок казати правду. Кажучи правду, ми робимо людей сильними, а кажучи неправду -- слабкими. Я дуже б хотів, щоб ми усі були сильними. У кожній справі, яку ви робите, щоб ви бачили добро і міняли цей світ, даючи позитивні імпульси. Навіть найтемніша ніч не може загасити світло добра, правди, любові. Будьте цим світлом!" -- сказав міський голова Львова.

 

Як зазначають організатори, упродовж декількох днів на заході говоритимуть про головні тенденції розвитку медіа в Україні та світі, роль медіа у глобальних конфліктах, звернуть увагу на створення медійних стартапів та розвиток регіональних ЗМІ.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львів.

 

Голос України