У Львові 1 червня оголосили днем жалоби за рятувальниками, які загинули, виконуючи свою роботу. На вежі ратуші приспустили штандарт міста.

 

Напередодні на полігоні в Грибовичах знайшли тіло третього працівника управління ДСНС України у Львівській області, який загинув під час ліквідації пожежі на території сміттєзвалища. Як повідомляють у прес-службі управління, пошуково-рятувальні роботи продовжуються, адже під завалом може бути працівник комунального підприємства.

 

Від початку робіт пересипано 22 100 куб. м сміття. Тут також укріпили та наростили дамбу. Вже обстжено площу майже 38 200 кв. м. На місці події працюють екскаватори, бульдозери і самоскиди. До пошуково-рятувальних робіт залучено 308 осіб та 49 одиниць техніки.

 

Львівська міська рада проголосувала за виділення понад 14 млн. грн. з резервного фонду для ліквідації ситуації, що виникла на Грибовицькому полігоні. З них більшу частину передали підприємству "Збиранка", яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища, а решту 850 тис. грн. -- ЛМКП "Львівводоканал" для закупівлі гідранта.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львівська область.

 

Голос України