Прикарпатське місто Надвірна стало учасником проекту «Smart Cіty». Конкурс відбувся в рамках спільного проекту Євросоюзу та програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». На засіданні відбірного комітету із затвердження заявок від міст на участь у пілотній ініціативі «Розумні міста» від громади Надвірної було відібрано дві заявки.


Одним із проектів передбачено запровадження автоматизованої інформаційної системи «Безпечне місто Надвірна», яку буде задіяно для потреб територіальної громади та міських комунальних служб. Вона допоможе оперативно виявляти факти крадіжок зелених насаджень, стихійних звалищ сміття та інших порушень правил благоустрою міста, а також фіксувати різні надзвичайні ситуації — пожежі, підтоплення, обриви ліній електропередач. Головна мета системи — підвищення комфорту та захищеності мешканців міста, а також рівня довіри до місцевої влади шляхом створення умов для зниження рівня порушень громадського порядку і надзвичайних ситуацій на території міста.


Другим проектом, за повідомленням прес-служби міськради, передбачено запровадження прямих трансляцій сесій та електронного персонального голосування з висвітленням на офіційному сайті самоврядного органу міста.

Івано-Франківська область.