Рятувальний загін швидкого реагування, створений під егідою Дніпропетровської обласної організації Червоного Хреста і Головного управління ДСНС в області, розпочав практичні заняття з волонтерами.  
Фахівці ДСНС знайомлять волонтерів з порядком проведення евакуації потерпілих. Їм показують, як гасити пожежу й використовувати засоби індивідуального захисту. Найближчим часом добровольці візьмуть участь у тактичних навчаннях ДСНС.
 — Завдяки отриманим знанням кожен волонтер зможе не лише брати участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного і соціального характеру, а й надавати першу невідкладну допомогу, — вважає начальник Головного управління ДСНС в області Ігор Романюк.
Крім того, у Дніпропетровській області формують полк захисту, який буде створено за зразком ополчення. До нього ввійдуть ті, кого не беруть на службу у військкоматах. Про це повідомив комендант місцевого Штабу національного захисту Юрій Береза.
— Полк чисельністю 1700 чоловік формують при облдержадміністрації, — зазначив він. — У разі бойових дій він захищатиме важливі об’єкти на території області. Служити в ньому вже записалися майже чотириста добровольців.
Фото прес-служби ГУ ДСНС в області.
Під керівництвом медиків добровольці вчаться проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти кровотечу, накладати пов’язки.