Загальна сума шефської допомоги військовим частинам, що дислокуються у Кіровоградській області, станом на початок червня сягнула понад 530 тис. грн.

 

Як повідомив обласний військовий комісар полковник Ярослав КУЧЕР, у регіоні налагоджено тісну взаємодію між місцевими органами виконавчої влади та керівництвом п'яти військових частин. Це дає змогу надавати не лише фінансову підтримку, а й проводити ремонтні роботи, забезпечувати підрозділи необхідним обладнанням та устаткуванням тощо.

 

Тим часом активнішої допомоги потребує легендарний 3-й окремий полк спецпризначення. Зокрема -- в облаштуванні належних умов на полігоні, зазначив представник ГО "Об'єднання ветеранів АТО та військовослужбовців 3-го окремого полку спеціального призначення "Редут" Олександр ЩЕРБИНА.

 

За його словами, під'їзні шляхи до полігону військового підрозділу і місця для стрільб потрібно засипати щебенем, а дороги на самому полігоні ще й прогрейдерувати.

 

"Коли йдуть дощі, підрозділ не може провести заняття в повному об'ємі, військові чекають, коли все підсохне. Замість того, щоб займатись бойовою підготовкою, офіцери витрачають час на пошук шляхів розв'язання цих проблем", -- заявив Олександр Щербина.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України