На Кіровоградщині показник охоплення дітей дошкільною освітою на сім відсотків перевищує середньоукраїнський (в Україні -- 56%). Нині в області діє 508 дошкільних установ, у т. ч. -- 124 навчально-виховні комплекси, до складу яких ДНЗ входить паралельно зі школою. Одинадцять із них з'явилися за останні півтора року на територіях, де дошкільних установ не було взагалі. Два дитсадки відкрили в Червонопіллі Бобринецького та Котовському Вільшанського районів. Ще в семи районах дев'ять дошкільних відділень відкрито в складі НВК. Загалом за цей час мережа дошкільної освіти області розширилася на 273 місця. Про це повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Володимир ТАБОРАНСЬКИЙ.

 

До кінця поточного року планується відкрити для дітлахів ще майже 600 нових місць. Планується це робити за рахунок двох дитячих садків (загалом на 220 місць) і 13 додаткових груп у нині діючих ДНЗ.

 

За словами чиновника, такі завдання визначені обласною цільовою програмою розвитку дошкільної освіти на 2014-2017 роки. З початку її дії кількість дошкільнят на Кіровоградщині збільшилася на півтори тисячі й досягла сімдесяти трьох із половиною тисяч. Тож відповідно має зростати й кількість місць для їх навчання та виховання. Що, зрозуміло, неможливо без належного фінансування. Тому, лише в нинішньому році, порівняно з минулим, обсяг фінансування зріс більш як на 20 мільйонів гривень.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України